petak, 26. prosinca 2014.

Geršla kao desert

Geršla je ljušteno zrno ječma, a Erna nam je poslala recept za jako zanimljiv desert.
Sastojci:
  • oko 400 g geršla (ljušteno zrno ječma)
  • 750 ml mlijeka
  • 200 g oraha
  • 250 g suhih smokava
  • 2 vanilija šećera
  • po ukusu šećera
I još: po ukusu šlag, slatko od višanja, naribana ili otopljena čokolada
Priprema:
Geršlu preliti vodom i kuhati oko 40 minuta. Procijediti. Zatim geršlu propasirati štapnim mikserom. Dodati mlijeko i kuhati još 10-tak minuta. Pred kraj kuhanja dodati vanilija šećer i šećera, po ukusu. Maknuti sa vatre, pa dodati mljevene i sjeckane orahe, kao i sitno sjeckane, suhe smokve. Sve dobro sjediniti, pa uliti  u čaše. Ohladiti, pa dekorirati umućenim šlagom, višnjama, naribanom ili otopljenom čokoladom…  Dobro ohladiti, pa poslužiti!
Recepti-svijeta.com