Geršla je ljušteno zrno ječma, a Erna nam je poslala recept za jako zanimljiv desert.
Sastojci:
- oko 400 g geršla (ljušteno zrno ječma)
- 750 ml mlijeka
- 200 g oraha
- 250 g suhih smokava
- 2 vanilija šećera
- po ukusu šećera
I još: po ukusu šlag, slatko od višanja, naribana ili otopljena čokolada
Priprema:
Geršlu preliti vodom i kuhati oko 40 minuta. Procijediti. Zatim geršlu propasirati štapnim mikserom. Dodati mlijeko i kuhati još 10-tak minuta. Pred kraj kuhanja dodati vanilija šećer i šećera, po ukusu. Maknuti sa vatre, pa dodati mljevene i sjeckane orahe, kao i sitno sjeckane, suhe smokve. Sve dobro sjediniti, pa uliti u čaše. Ohladiti, pa dekorirati umućenim šlagom, višnjama, naribanom ili otopljenom čokoladom… Dobro ohladiti, pa poslužiti!
Recepti-svijeta.com