srijeda, 7. siječnja 2015.

Fini čokoladni kuglof


Potrebno:
  • 4 jaja
  • 15 dag brašna
  • 5 dag kakaa
  • 20 dag šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žličice praška za pecivo
Priprema:
  1. Odvojiti žumanjca od bjelanjaka pa miskati žumanjca sa šećerom, dodati ulje, postepeno dodavati i brašno, kakao, prašak za pecivo i mlijeko. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
  2. Pola smjese uliti u jaaako namašćen kalup za kuglof pa po sredini rasporediti žličicu po žličicu nutele, sve skupa prekriti ostatkom smjese pa peći u pećnici na 180ºC 40 minuta.
  3. Pečeni kuglof prohladiti 10 minuta u kalupu pa ga iskrenuti na pladanj, preliti otopljenom čokoladom, ukrasiti po želji pa, ili čekati da se ohladi pa rezati ili navaliti odmah i pojesti sve još toplo ;)
  4. U svakom slučaju, dobar tek!
Recipeci.com
Dodaj Komentar