nedjelja, 4. siječnja 2015.

Gris-čoko torta


SASTOJCI
5 jaja
malo soli
80 g šećera
50 ml mlijeka
50 ml ulja
100 g oštrog brašna
50 g Grisa
1 žlica Kandit kakaoa
1 žličica praška za pecivo
KREMA
500 ml mlijeka
1 krema za kolače od čokolade
50 g maslaca
GLAZURA
50 g maslaca
200 g Kandit čokolade za kuhanje
Bjelanjce sa prstohvatom soli istući u čvrsti snijeg. Postepeno dodavati šećer stalno miješajući kako bi se šećer otopio. Dodati žumanjke, mlijeko i ulje i dobro izmiješati.
U posudivi izmiješati brašno, gris, Kandit kakao i prašak za pecivo pa prosijano dodati u bjelanjke. Smjesu izliti u namašćeni kalup, protresti i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
U posudu uliti hladno mlijko, dodati sadržaj vrećice kreme. Miješati srednjom brzinom oko 3 minute. U kremu umiješati razrađeni maslac.
Donji dio biskvita staviti u kalup, premazati polovicom kreme, staviti drugu polovicu biskvita i premazati drugim dijelom kreme. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Maslac zagrijati na laganoj vatri dok se ne otopi. Maknuti s vatre, dodati čokoladu narezanu na komadiće. Miješati oko 3 minute. Pustiti da odstoji par minuta, promiješati pa glazurom preliti tortu i staviti hladiti.
kanditdessertchef.com