nedjelja, 4. siječnja 2015.

Schwarzwald-torta

Sastojci:
7 jaja
250 g šećera
1 vanilin šećer
100 g brašna
3 žlice ulja
60 g kakaoa
na vrhu noža praška za pecivo

Krema 1:
250 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
1 staklenka višanja

Krema 2:
250 ml slatkog vrhnja
1 šlag fix
1 vanilin šećer
2 žlice rakije od višanja
2 - 3 žlice šećera u prahu

Dekoracija:
2 vrećice šlaga u prahu
višnje

Od bjelanjaka i 150 g šećera ulupati čvrst snijeg. Žumanjke mutiti pjenasto s 100 g šećera i vanilin šećer, u to dodati žlicu po žlicu ulja. Promiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i to prosijati preko smjese od žumanjaka, na kraju dodavati snijeg od bjelanjaka i pažljivo miješati. Izliti tijesto u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 40 min. Kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda prerezati 2 puta kako bi se dobile 3 kore.

Krema1 - zagrijati slatko vrhnje za šlag i u njemu rastopiti čokoladu, i ostaviti da se ohladi.
Krema2 – istući slatko vrhnje za šlag sašlag fiksom čvrsto, dodati rakiju, vanilin šećer i šećer u prahu, mutiti još malo.

U kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od višnja, na to složiti višnje, preko dođe 1. krema, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. kremom i na kraju dođe treća kora. Tortu pustiti na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po želji.


kanditdessertchef.com