četvrtak, 1. siječnja 2015.

Torta od jagoda


Ova torta je idealan desert za sve ljubitelje jagoda i vanilije, idealna kombinacija, pravi užitak za nepce.
Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
Električnom miješalicom pomiješati dobro šećer i jaja, te lagano umiješati brašno kada smjesa postane pjenasta.  Smjesu razdvojiti i jedan dio peći u okruglom kalupu za torte, a drugi dio u četvrtastom plehu za pečenje (za rolat). Za oba biskvita obavezno staviti papir za pečenje. Kada je okrugli biskvit pečen postaviti na podlogu na kojoj ćemo servirati tortu i obruč kalupa koji služi kao zaštita za šnite rolata. Rolat premazati džemom od jagoda, zamotati ga i rezati na šnite te ih posložiti uz strane okruglog kalupa.
Krema:
  • 0,5 l  mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 1 vrećica  goveđe želatine (9gr)
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 500 gr jagoda – ostaviti nekoliko jagoda za ukras
Puding pripremiti prema uputama sa vrećice, rastopiti želatinu i dodati je u gotov puding.  Dobro izmiješati  slatko vrhnje i dodati u ohlađen puding.
Okrugli biskvit premazati džemom od jagoda, dodati pola kreme i nasjeckane jagode, posložiti ostatak rolica, te dodati ostatak kreme. Tortu poravnati i staviti u hladnjak da se hladi, a potom tortu ukrasiti sa jagodama i tučenim vrhnjem ili šlagom.
http://www.ruza123-cooking.blogspot.com.au