nedjelja, 24. svibnja 2015.

Desert u čaši (sa probioticima)

Deserti u čaši su u modi. Međutim, nećete često naći zdravu verziju ovoga recepta. Zato smo za vas napravili upravo takvu jednu. Uživajte!


Potrebno (za 6 čaša):
  • 200 g sitnih zobenih pahuljica
  • 100 g badema
  • 50 g maslaca
  • 30 g meda
  • 200 g mladog sira
  • 200 g čvrstog jogurta
  • pola limuna
  • 2 banane
  • 200 g malina
Priprema:
  • Bademe samljeti ili isjeckati. pomiješati sa zobenim pahuljicama i maslacem (na sobnoj temperaturi) i izmiješati rukama da dobijete mrvičastu smjesu.
  • Mikserom izmiksati sir, jogurt, nekoliko kpi limuna i med.
  • Banane izrezati na kolutove i posuti limunovim sokom.
  • U prozirne čaše stavljati po malo smjese od zobenih pahuljica, pa poredati banane, pa malo kreme, opet mrvice, pa maline i završiti po želji (bilo da pospete kremom ili pahuljicama ili da odozgo stavite voće.
Savjeti:
  • Umjesto malina možete staviti šumsko voće ili neko drugo voće po vašoj želji.
  • Ovaj desert sadrži jogurt što ga čini probiotičkom namirnicom, a sadrži i mnogo vlakana, koji su prebiotici (što znači da se njima hrane crijevne probiotičke bakterije).