Vrijeme pripreme:
45 min + 1 sat odmora tijesta u hladnjaku
Sastojci:
225 g maslaca
280 g glatkog brašna
2 jaja
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
180 g šećera
1 vanilin šećer
220 g tamne čokolade
Priprema:
Prvo isjeckajte čokoladu na kockice. Zatim pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte omekšali maslac. U posebnoj posudi prosijte brašno pomiješano sa solju i sodom bikarbonom i dodajte u ostatak smjese. Na kraju dodajte čokoladu i pomiješajte sve skupa.
Oblikujte loptice veličine malo većeg oraha i prstom ih samo malo spljoštite s gornje strane. Poslažite ih u teosiju sa dosta razmaka jer će se prilikom pečenja dosta raširiti.
Pecite ih 13-15 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Čim malo poprime boju, izvadite ih, jer ako ostanu u pećnici i minutu previše, postat će tvrdi i gorkasti.
Poslužite uz šalicu mlijeka ili čaja i uživajte u ovim pomalo kišnim danima.
mljac.com.hr
45 min + 1 sat odmora tijesta u hladnjaku
Sastojci:
225 g maslaca
280 g glatkog brašna
2 jaja
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
180 g šećera
1 vanilin šećer
220 g tamne čokolade
Priprema:
Prvo isjeckajte čokoladu na kockice. Zatim pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte omekšali maslac. U posebnoj posudi prosijte brašno pomiješano sa solju i sodom bikarbonom i dodajte u ostatak smjese. Na kraju dodajte čokoladu i pomiješajte sve skupa.
Oblikujte loptice veličine malo većeg oraha i prstom ih samo malo spljoštite s gornje strane. Poslažite ih u teosiju sa dosta razmaka jer će se prilikom pečenja dosta raširiti.
Pecite ih 13-15 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Čim malo poprime boju, izvadite ih, jer ako ostanu u pećnici i minutu previše, postat će tvrdi i gorkasti.
Poslužite uz šalicu mlijeka ili čaja i uživajte u ovim pomalo kišnim danima.
mljac.com.hr