Sastojci:
200 g šećera
120 g rastopljenog maslaca
korica od jednog limuna
2 jaja
150g brašna
sok od 1 i po limuna
1/2 žličice praška za pecivo
Za glazuru:
sok od limuna
130 g šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 ° C
Rastopiti maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodajte šećer i limun u zdjelu sa otopljenim maslacem. Kratko promiješajte. Dodajte jaja, zatim brašno, prašak za pecivo i na kraju sok od limuna.
Ulijte tijesto u malu posudu lagano podmazanu maslacem. Peći 30-40 minuta. Kolač treba biti zlatno smeđ, ne previše napuhan. Nakon što se ispeče izvaditi iz pećnice i odmah plastičnom folijom prekriti da zadrži vlagu.
Ostaviti tortu da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi.Dok se hladi pripremiti glazuru za prelijevanje torte od limunovog soka i šećera. Skinuti foliju sa torte i preliti glazuru stavljanjem tortu na stalak. Premazati glazuru po torti i ostaviti je u otvorenu peć na 100 ° C 8 minuta. Nakon toga staviti ponovo da se ohladi i poslužiti.
fb: Pause Gourmande