Ne zaboravi Like and Share

Ultra mekana limun torta

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci:

200 g šećera
120 g rastopljenog maslaca
korica od jednog limuna
2 jaja
150g brašna
sok od 1 i po limuna
1/2 žličice praška za pecivo

Za glazuru:

sok od limuna
130 g šećera u prahu
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 ° C
Rastopiti maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodajte šećer  i limun u zdjelu sa otopljenim maslacem. Kratko promiješajte. Dodajte jaja, zatim brašno, prašak za pecivo i na kraju sok od limuna.
Ulijte tijesto u malu posudu lagano podmazanu maslacem. Peći  30-40 minuta. Kolač treba biti zlatno smeđ, ne previše napuhan. Nakon što se ispeče izvaditi iz pećnice i odmah plastičnom folijom prekriti da zadrži vlagu.
Ostaviti tortu da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi.Dok se hladi pripremiti glazuru za prelijevanje torte od limunovog soka i šećera. Skinuti foliju sa torte i preliti glazuru stavljanjem tortu na stalak. Premazati glazuru po torti i ostaviti je u otvorenu peć na 100 ° C  8 minuta. Nakon toga staviti ponovo da se ohladi i poslužiti.

fb: Pause Gourmande
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss