ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Američka čokoladna torta

Čokoladna kora:
300ml vode
90g kakao praha(Master)
250g brašna
500g šećera
9g soli
2 Laganini praška za pecivo
1 mahuna vanile
350ml mlaćenice ili pola jogurt-pola voda i dobro izmješati
130g kikiriki ulja ( može i suncokret ulje )
3 jaja


Fil:
250g putera
300g šećera u prahu
200g Club čokolade
2 kašike kakao praha
100g milerama

Sve tečne sastojke izmiješati jaja,ulje,jogurt i vodu u kojoj smo razmutili kakao a potom dodati brašno i prašak za pecivo.Masa će biti tečna,možda malo gušća od smjese za palačinke.Od ove smjese peći tri kore na 180 stepeni.
Za fil mutiti maslac sa šećerom u prahu i kakaom dodati mileram ,i na kraju lagano dodati otopljenu čokoladu. Ukrasiti po želji.

ENISA EVLIĆ