ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Šarlota s jagodama

Sastojci

14-16 kom piškota
800 g jagoda
150 g šećera u prahu
50 ml vode
½ limuna
12 listova goveđe želatine
600 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:
1 Šlag pjena

Priprema

1 Jagode očistite, operite i dobro ocijedite, pa ih propasirajte ili izmiješajte u mješalici. 
2 Tome dodajte šećer u prahu, limunov sok, vodu i rastopljenu želatinu, te sve dobro izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem. 
3 Duguljasti kalup obložite pek papirom, na dno izlijte malo kreme i uz stranice kalupa složite piškote. Zatim u sredinu izlijte ostatak kreme i stavite u hladnjak da se stisne. 


Posluživanje 

Pripremljenu kremu izvadite iz kalupa, stavite na odgovarajaći pladanj i ukrasite Šlag pjenom laganini. 

Savjet 

Šarlotu možete pripremiti i s drugim voćem: ribizlom, malinama, borovnicama i sl. Boja voća odredit će vam boju šarlote.