Sastojci
14-16 kom piškota
800 g jagoda
150 g šećera u prahu
50 ml vode
½ limuna
12 listova goveđe želatine
600 ml slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
1 Šlag pjena
Priprema
1 Jagode očistite, operite i dobro ocijedite, pa ih propasirajte ili izmiješajte u mješalici.2 Tome dodajte šećer u prahu, limunov sok, vodu i rastopljenu želatinu, te sve dobro izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem.
3 Duguljasti kalup obložite pek papirom, na dno izlijte malo kreme i uz stranice kalupa složite piškote. Zatim u sredinu izlijte ostatak kreme i stavite u hladnjak da se stisne.
Posluživanje
Pripremljenu kremu izvadite iz kalupa, stavite na odgovarajaći pladanj i ukrasite Šlag pjenom laganini.
Savjet
Šarlotu možete pripremiti i s drugim voćem: ribizlom, malinama, borovnicama i sl. Boja voća odredit će vam boju šarlote.