Euroblok kolač recept: Kako napraviti euroblok kolač
Sastojci za koru:
– 6 belanaca
– 7 kašika šećera
– 7 kašika brašna
– 1 dl ulja
– 50 gr čokolade za kuvanje
– ½ kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 150 gr čokolade za kuvanje
– 100 gr “Euroblok” čokolade
– ½ pakovanja margarina
– 6 belanaca
– 7 kašika šećera
– 7 kašika brašna
– 1 dl ulja
– 50 gr čokolade za kuvanje
– ½ kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 150 gr čokolade za kuvanje
– 100 gr “Euroblok” čokolade
– ½ pakovanja margarina
Priprema:
1. Dobro umutiti belanca, pa im dodati šećer i mutiti dok se dobro ne sjedine.
2. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i još malo mutiti.
3. Na kraju dodati ulje i rendanu čokoladu i mutiti dok se ne dobije glatka masa.
4. Pleh za pečenje podmazati ili obložiti papirom za pečenje, pa razliti koru. Peći na temperaturi od oko 200 stepeni.
5. U međuvremenu, pripremati fil: umutiti žumanca i šećer da se dobro sjedine.
6. Zatim dodati margarin i kuvati na pari.
7. Pred kraj dodati čokoladu i kuvati dok se i ona ne rastopi.
8. Vruću koru preliti filom i ostaviti da se prohladi.
9. Nakon toga narendati “Euroblok” i ostaviti u frižideru do služenja.
1. Dobro umutiti belanca, pa im dodati šećer i mutiti dok se dobro ne sjedine.
2. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i još malo mutiti.
3. Na kraju dodati ulje i rendanu čokoladu i mutiti dok se ne dobije glatka masa.
4. Pleh za pečenje podmazati ili obložiti papirom za pečenje, pa razliti koru. Peći na temperaturi od oko 200 stepeni.
5. U međuvremenu, pripremati fil: umutiti žumanca i šećer da se dobro sjedine.
6. Zatim dodati margarin i kuvati na pari.
7. Pred kraj dodati čokoladu i kuvati dok se i ona ne rastopi.
8. Vruću koru preliti filom i ostaviti da se prohladi.
9. Nakon toga narendati “Euroblok” i ostaviti u frižideru do služenja.
Saznajlako.com