nedjelja, 14. prosinca 2014.

Recept za kolač medeno srce

Recept za kolač Medeno srce

Ako se odlučite za obično Medeno srce, to jest mrsno, biće vam potreebni sledeći sastojci:
  • 200 ml mleka
  • 200 gr šećera
  • 400 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta ( po želji )
  • 7 – 8 supenih kašika džema od kajsija ili šljiva
  • 150 gr čokolade za kuvanje ( za glazuru )
  • malo ulja ( za glazuru )
  • malo mleka ( za glazuru )
Kako se pravi kolač Medeno srce?
  1. Umutiti mleko i šećer dok se sav šećer ne rastvori. Možete mešati i varjačom.
  2. Zatim dodati: prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, pa sve sjediniti.
  3. Testo zagustiti brašnom.
  4. Ovako pripremljenu smesu razliti u pleh željenog oblika, koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje ili dobro podmazali uljem. Pecite 20 – ak minuta dok ne porumeni.
  5. Kada je testo pečeno, ostavite ga da se prohladi, pa presecite pažljivo na pola, kako biste dobili dve kore.
  6. Rastopite na tihoj vatri džem od kajsija ili šljiva, pa time premažite donju koru. Prekolopite drugom korom.
  7. Pripremite glazuru tako što ćete na tihoj vatri rastopiti čokoladu za kuvanje, kojoj ćete dodati malo ulja i malo mleka.
  8. Dobijenom glazurom premažite kolač medeno srce i ostavite ga da se ohladi, pa secite na komade željene veličine.
Saznajlako.com