nedjelja, 14. prosinca 2014.

Šampita sa 6 jaja

Sa ovim receptom svaki početnik može da napravi šampitu kao iz poslastičarnice. 
Sastojci za koru:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 6 kašika mlake vode
– ½ kesice praška za pecivo
Priprema:
  1. Žumanca izmutiti mikserom.
  2. Zatim dodati šećer, pa dobro umutiti.
  3. Na kraju dodati: mlaku vodu, brašno i prašak za pecivo.
  4. Pleh podmazati, pa u njega razliti dobijenu smesu i peći koru.

Sastojci za fil:
– 6 belanaca
– 6 kašika šećera
– par kapi limunovog soka
– 2 čaše šećera
– 1 čaša vode
Priprema fila:
  1. Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa dodati par kapi limunovog soka.
  2. Pripremiti sirup od 2 čaše šećera i 1 čaše vode, koje treba kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gustina meda. Zatim ga ohladiti.
  3. Tako pripremljen sirup dodati umućenim belancima, sve vreme muteći mikserom na manjoj brzini.
  4. Koru filovati ovako pripremljenim šamom, a po želji je možete ukrasiti i istopljenom čokoladom.
Saznajlako.com