Recept za kolač Medeno srce
Ako se odlučite za obično Medeno srce, to jest mrsno, biće vam potreebni sledeći sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 gr šećera
- 400 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta ( po želji )
- 7 – 8 supenih kašika džema od kajsija ili šljiva
- 150 gr čokolade za kuvanje ( za glazuru )
- malo ulja ( za glazuru )
- malo mleka ( za glazuru )
Kako se pravi kolač Medeno srce?
- Umutiti mleko i šećer dok se sav šećer ne rastvori. Možete mešati i varjačom.
- Zatim dodati: prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, pa sve sjediniti.
- Testo zagustiti brašnom.
- Ovako pripremljenu smesu razliti u pleh željenog oblika, koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje ili dobro podmazali uljem. Pecite 20 – ak minuta dok ne porumeni.
- Kada je testo pečeno, ostavite ga da se prohladi, pa presecite pažljivo na pola, kako biste dobili dve kore.
- Rastopite na tihoj vatri džem od kajsija ili šljiva, pa time premažite donju koru. Prekolopite drugom korom.
- Pripremite glazuru tako što ćete na tihoj vatri rastopiti čokoladu za kuvanje, kojoj ćete dodati malo ulja i malo mleka.
- Dobijenom glazurom premažite kolač medeno srce i ostavite ga da se ohladi, pa secite na komade željene veličine.
Saznajlako.com