Sa ovim receptom svaki početnik može da napravi šampitu kao iz poslastičarnice.
Sastojci za koru:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 6 kašika mlake vode
– ½ kesice praška za pecivo
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 6 kašika mlake vode
– ½ kesice praška za pecivo
Priprema:
- Žumanca izmutiti mikserom.
- Zatim dodati šećer, pa dobro umutiti.
- Na kraju dodati: mlaku vodu, brašno i prašak za pecivo.
- Pleh podmazati, pa u njega razliti dobijenu smesu i peći koru.
Sastojci za fil:
– 6 belanaca
– 6 kašika šećera
– par kapi limunovog soka
– 2 čaše šećera
– 1 čaša vode
– 6 kašika šećera
– par kapi limunovog soka
– 2 čaše šećera
– 1 čaša vode
Priprema fila:
- Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa dodati par kapi limunovog soka.
- Pripremiti sirup od 2 čaše šećera i 1 čaše vode, koje treba kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gustina meda. Zatim ga ohladiti.
- Tako pripremljen sirup dodati umućenim belancima, sve vreme muteći mikserom na manjoj brzini.
- Koru filovati ovako pripremljenim šamom, a po želji je možete ukrasiti i istopljenom čokoladom.
Saznajlako.com