utorak, 3. veljače 2015.

Puslice s bademom



Sastojci za 40 komada:
• 250 g sirovog marcipana
• 75 g šećera u prahu
• belance
• 30 g brašna
• 40 g oljuštenih, mlevenih badema
• 20 g krokanta od lešnika
• 50 g čokoladne glazure
• zlatne šećerne perlice





Priprema:
• Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom.

• Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.

• Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu vrećicu za zamrzavanje namirnica, odrežite vrh pa istisnite tačke na puslice. Na svaku tačku zalepite po perlicu. Ostavite da se čokolada stvrdne.

Izvor: http://www.lisa.rs/