subota, 13. lipnja 2015.

Kako napraviti slatko od šumskih jagoda



Pretpostavljam da mnoge domaćice ne vole baš da provode mnogo vremena u pripremi zimnice, iako svi uživamo u njenom konzumiranju. E, sad možete slobodno da odahnete, jer postoji domaće slatko od šumskih jagoda. Ako želite da pripremite domaće slatko, a da to bude izuzetno brzo, onda vam savetujem da pokušate sa ovim.

Pa, kako napraviti slatko od šumskih jagoda? Srećom, izuzetno brzo i lako. Jedino o čemu treba da vodite računa prilikom kuvanja, jeste da ga ne treba kuvati duže od 5 – 6 minuta. Razlog za to je što šumske jgode ukoliko se prekuvaju, postanu tvrde, a sve zato što su izuzetno bogate pektinom.

Recept koji smo odabrali, je videćete vrlo jednostavan. 

Da biste pripremili slatko od šumskih jagoda za zimu, biće vam potrebni sledeći 
sastojci:
400 – 500 gr šumskih jagoda
1 kg šećera
malo soka od limuna


Pogledajte postupak kako se pravi slatko od šumskih jagoda
Jagode pripremite i operite.


Pomešajte šečer sa 2 – 2,5 dl vode i skuvajte gust sirup na tišoj vatri.
Zatim dodajte pripremljene jagode i sve zajedno kratko kuvajte, to jest oko 5 – 6 minuta, nikako duže.
Na kraju dodajte malo limunovog soka, skinite penu i prekrijte slatko mokrom krpom.
Ostavite da se dobro ohladi i sipajte u tegle.

receptizasvakog.com