Pretpostavljam da mnoge domaćice ne vole baš da provode mnogo vremena u pripremi zimnice, iako svi uživamo u njenom konzumiranju. E, sad možete slobodno da odahnete, jer postoji domaće slatko od šumskih jagoda. Ako želite da pripremite domaće slatko, a da to bude izuzetno brzo, onda vam savetujem da pokušate sa ovim.
Pa, kako napraviti slatko od šumskih jagoda? Srećom, izuzetno brzo i lako. Jedino o čemu treba da vodite računa prilikom kuvanja, jeste da ga ne treba kuvati duže od 5 – 6 minuta. Razlog za to je što šumske jgode ukoliko se prekuvaju, postanu tvrde, a sve zato što su izuzetno bogate pektinom.
Recept koji smo odabrali, je videćete vrlo jednostavan.
Da biste pripremili slatko od šumskih jagoda za zimu, biće vam potrebni sledeći
Pomešajte šečer sa 2 – 2,5 dl vode i skuvajte gust sirup na tišoj vatri.
Zatim dodajte pripremljene jagode i sve zajedno kratko kuvajte, to jest oko 5 – 6 minuta, nikako duže.
Na kraju dodajte malo limunovog soka, skinite penu i prekrijte slatko mokrom krpom.
Ostavite da se dobro ohladi i sipajte u tegle.
sastojci:
400 – 500 gr šumskih jagoda
1 kg šećera
malo soka od limuna
Pogledajte postupak kako se pravi slatko od šumskih jagoda
Jagode pripremite i operite.
400 – 500 gr šumskih jagoda
1 kg šećera
malo soka od limuna
Pogledajte postupak kako se pravi slatko od šumskih jagoda
Jagode pripremite i operite.
Pomešajte šečer sa 2 – 2,5 dl vode i skuvajte gust sirup na tišoj vatri.
Zatim dodajte pripremljene jagode i sve zajedno kratko kuvajte, to jest oko 5 – 6 minuta, nikako duže.
Na kraju dodajte malo limunovog soka, skinite penu i prekrijte slatko mokrom krpom.
Ostavite da se dobro ohladi i sipajte u tegle.
receptizasvakog.com