Sastojci:
Biskvit
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
- 3 rebra Kandit Dessert Chef čokolada za kuhanje
- 60 g mljevenih oraha
- 125 ml vruće vode
- 125 ml ulja
- 250 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
Nadjev
- 1 šalica crne kave
- 2 šalice vrhnja (500 ml)
- šećer u prahu
- liker od jaja
Žumanjak, šećer, vanilijin šećer i vruću vodu promiješati da bude pjenasto. Dodati ulje, orahe i čokoladu. Umiješati brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Masu peći na 160 stupanja 20 do 25 minuta.
Topli kolač preliti šalicom kave s malo ruma.
Priredite šlag i namažite ohlađen kolač. Dekorirate šnitu s likerom od jaja i kakao preljevom.
kanditdessertchef.com