Sastojci:
4 jaja
- 1 limun
- 1000 g Abc svježeg krem sira
- 80 g kokosovog brašna
- 600 g mandarina
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećera
- 100 g margarina
- 100 g pšenične krupice
- 40 g škrobnog brašna
- 250 g šećera
- malo soli
Priprema:
Kalup za tortu premažite margarinom i pospite kokosom.Margarin rastopite i ohladite. Kriškice mandarina očistite od kožica. Abc sir izraditi sa šećerom, te dodati jaja, pšeničnu krupicu, škrobno brašno, vanilin šećer, sol, prašak za pecivo, sok i koricu od limuna i sve zajedno dobro izraditi mikserom. Dodajte otopljeni margarin i 3/4pripremljenih mandarina, pa dobro promiješajte.
Smjesu sipajte u kalup, po vrhu posložite ostale mandarine i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 80 minuta.Tortu hladite najmanje 8 sati prije serviranja.- abcsir.com