Ne zaboravi Like and Share

Šeherezada torta za 20 min!!! (ne peče se)

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre
punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele
1 margarin
10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka



Priprema:
1. Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati
dok se skroz ohladi.
2. Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da
se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g
šlag krema.
3. Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre
punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući
vlagu od fila.
4. U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag
krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve
tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati
fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji. PRIJATNO!!!

Izvor:(coolinarika.com)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss