Sastojci
3 žumanjka
400 g šećera
1 Vanilin šećer
200 ml mlijeka
100 ml ulja
250 g Pšeničnog oštrog brašna
½ vrećice Praška za pecivo
500 g malina
5 bjelanjaka
Priprema
Vrijeme pripreme:60 min
1
Žumanjke, 200 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Nastavite miješati električnom miješalicom uz postupno dodavanje mlijeka. Na kraju umiješajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2
Biskvitnu smjesu izlijte u uljem namazan lim veličine 36×22 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
3
Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu rasporedite oprane i ocijeđene maline. Kolač nastavite peći na 180°C oko 20 minuta.
4
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte preostali šećer.
5
Kolač izvadite iz pećnice i po malinama vrećicom za ukrašavanje rasporedite pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Nastavite peći još 15 minuta na nešto višoj temperaturi dok površina kolača ne poprimi zlatnožutu boju.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite uz Šlag pjenu Dolcela, pripremljenu po uputi na pakiranju.
Savjet
Ukoliko želite hrustaviji kolač, snijeg pospite šećerom u prahu prije nego ga stavite u pećnicu.
400 g šećera
1 Vanilin šećer
200 ml mlijeka
100 ml ulja
250 g Pšeničnog oštrog brašna
½ vrećice Praška za pecivo
500 g malina
5 bjelanjaka
Priprema
Vrijeme pripreme:60 min
1
Žumanjke, 200 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Nastavite miješati električnom miješalicom uz postupno dodavanje mlijeka. Na kraju umiješajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2
Biskvitnu smjesu izlijte u uljem namazan lim veličine 36×22 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
3
Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu rasporedite oprane i ocijeđene maline. Kolač nastavite peći na 180°C oko 20 minuta.
4
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte preostali šećer.
5
Kolač izvadite iz pećnice i po malinama vrećicom za ukrašavanje rasporedite pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Nastavite peći još 15 minuta na nešto višoj temperaturi dok površina kolača ne poprimi zlatnožutu boju.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite uz Šlag pjenu Dolcela, pripremljenu po uputi na pakiranju.
Savjet
Ukoliko želite hrustaviji kolač, snijeg pospite šećerom u prahu prije nego ga stavite u pećnicu.
Coolinarika.com