Sastojci:
- 5 jaja
- 250 gr šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 300 ml mleka
- 3 kašike brašna
- 3 kesice goveđe želatine (30 gr )
- 200 ml hladne vode
- 5 banana
- 1 kašika ekstrata od vanile
Dekoracija:
- 30 gr otopljene čokolade ili po želji šlag, slatka pavlaka, itd..
Priprema:
Ulupati žumanca sa pola mere šećera dok ne pobele.
Dodati mleko, pa brašno i izmešati da nema grudvica.
Staviti na laganu vatru da se zgusne uz neprestano mepanje.
Ostavite zatim da se hladi.
Potopiti želatin u hladnu vodu i staviti oko 10 minuta da nabubri.
Kada nabubri otopiti ga na laganoj vatri, da nema granulica i bude proziran, nikako da provri.
Otopljenom želatinu dodati 2 kašike skuvanog krema, dobro sjediniti pa istresti sve zajedno u kuvani krem i dobro promešati.
Belanca ulupati sa ostakom šećera sve dok šećer se ne otopi i kada se dobila jaka pena dodati ohladjenom kremu od žumanaca i sjediniti.
U kalup prečnika 26 cm staviti foliju koju malo poprskajte vodom, najbolje sa nekom prstalicom ili ako nemate onda onako rukom, ali malo, to je samo da se ne bi smesa zalepila za foliju.
Istresti pola mase pa naseći banane i onda još pola mase.
Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan okrenuti na tacnu i dekorisati po želji.
Služiti hladno
Prijatno.