Ne zaboravi Like and Share

Torta Toffifee

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Krem:
  • 550 ml slatke pavlake, vrhnje za šlag, hulala
  • 320 gr čokolade za kuvanje (75% kakaoa)
  • 150 gr bombona Toffifee
  • 100 gr iseckanog pečenog kikirikija
Kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike vode
  • 100 gr šećera
  • 85 gr brašna
  • 30 gr  gustina
  • 20 gr kakaoa
  • 2 kašike praška za pecivo  ( kesica )
Sirup:
  • 6 kašika šećera
  • 300 ml hladnog mleka
Dekor po izboru, možete:
  • Toffifee bombone (14 kom.) i kakao
Priprema:
Prvo praviti krem.
U šerpu staviti slatku pavlaku pa zagrevati.
Kad bude vrelo, skoro da provri skloniti pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kad se otopila prohladiti, pa dodati iseckane toffi bombone.
Ostaviti krem najmanje 3h u frižider.
Zatim izvaditi i dodati krupno mleveni kikiriki.
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati vodu, zatim žumanca pa ulupati.
Na jraju dodati brašno, prašak za pecivo, gustin  i kakao pa promešati varjačom ili lopaticom.
U kalup prečnika 24 cm staviti da se peče na 170 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu koru preseći horizontalno na tri dela, da se dobije 3 tanke korice.
Za sirup karamelizovati šećer pa naliti mleko i sašećati da se šećer otopi u mleku.
Prohladiti sirup pa sa njim prskati kore.
KOra, sirup, 1/3 krema, tako do kraja.
Namazati tortu sa kremom odgore i okolo, pa dekorisati možete sa prosejanim kakaom i toffifee bombonama.
Ostaviti bar 3h u frižideru pa poslužiti.
Prijatno.
brzikolaci.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss