Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 4 osobe:
- 300 g riže
- 2 srednja patlidžana
- 1/2 l pasirane rajčice
- 1 glavica crvenog luka
- 300 g sira goude
- začini (sol, papar, bosiljak)
Priprema:
Prvo skuhajte rižu, procijedite i posolite.
Nakon toga nasjeckajte luk na sitno i pržite ga dok ne postane staklast. Zatim izlijte pasiranu rajčicu i začinite sa solju, paprom i svježim bosiljkom. Patlidžane narežite na šnite debljine pola cm. Svaku šnitu malo posolite i pustite 10 min da puste vodu. Zatim dodajte patlidžane u posudu u kojoj se kuha pasirana rajčica i pusitte da prokuhaju 15-ak min da omekšaju. Nakon što omekšaju, izvadite ih na tanjur.
U tepsiju (manju), prvo na dno stavite malo umaka od rajčice i poslažite kriške patlidžana pa opet polijte s malo umaka od rajčice. Zatim naribajte sir i stavite sloj riže, da prekrije patlidžane. Ponovite cijeli postupak dok ne ostanete bez materijala. Na vrh stavite rižu i prekrijte sve ribanim sirom.
Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 20-ak minuta ili dok sir na vrhu ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!
mljac.com.hr