Recept:
Sastojci:
1 dl slatke pavlake
250 gr margarina sa aromom slatke pavlake
300 gr šećera
250 gr kokosa Master
Čoko preliv:
150 gr Club tamne čokolade
80 gr margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku otopiti na srednjoj temperatuki, a onda povećati temperatuku da provri.
Kada provri dodati 250 gr kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obloziti dno papirom za pečenje i izliti smijesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 sata.
Dasku za siječenje ili tacnu obloziti papirom ( kako se nebi lijepili ) nozem odvojiti ivice kolaca od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu i skinuti papir sa kolaca.
Sjeći kolač kao čokoladice. Svaku cokoladicu umociti u cokoladnu glazuru i ostaviti da se stegne.
Ukrasiti po zelji.
ENITA BRCANINOVIC
laganini.vispak