Veoma kremast i ukusan a definitivno se napravi brze od bilo koje druge poslastice a ujedno nije skup.Probajte !!!
Kora:
4 zumanceta + 1 cijelo jaje
3 kasike secera
3 kasike vrele vode
4 kasike brasna + 1 pzp
Krema:
5 bjelanaca
300 ml mlijeka
3 Laganini pudinga (aroma koju zelite)
1 Laganini vanil secer
Sastojke za koru umutiti (prvo jaja i secer) potom ostatak.Peci na umjerenoj temp.cca 170 stepeni. Brzo se ispece.
Dok se kora pece umutiti cvrsto bjelanca sa secerom. U kljucalo mlijeko dodati razmucen puding i skuhati uobicajeno (bice gusci nego obicno kad pravite puding). Vruce sjediniti sa umucenim bjelancima (mjesati varjacom ne mikserom) Sjedinjenu smjesu odmah rasporediti preko kore. Kad se ohladi premazati slagom i staviti na hladjenje. Prijatno!!!
DRAGANA DAMJANIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
Kora:
4 zumanceta + 1 cijelo jaje
3 kasike secera
3 kasike vrele vode
4 kasike brasna + 1 pzp
Krema:
5 bjelanaca
300 ml mlijeka
3 Laganini pudinga (aroma koju zelite)
1 Laganini vanil secer
Sastojke za koru umutiti (prvo jaja i secer) potom ostatak.Peci na umjerenoj temp.cca 170 stepeni. Brzo se ispece.
Dok se kora pece umutiti cvrsto bjelanca sa secerom. U kljucalo mlijeko dodati razmucen puding i skuhati uobicajeno (bice gusci nego obicno kad pravite puding). Vruce sjediniti sa umucenim bjelancima (mjesati varjacom ne mikserom) Sjedinjenu smjesu odmah rasporediti preko kore. Kad se ohladi premazati slagom i staviti na hladjenje. Prijatno!!!
DRAGANA DAMJANIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak