Sastav:
• 150 g brašna,
• 1 kesica praška za pecivo,
• 70 g margarina,
• 100 g čokolade za kuhanje,
• 2 jajeta,
• 80 g šećera,
• 60 ml ulja,
• desetak šljiva,
• preliv od čokolade
Priprema:
Prosijati brašno i prašak za pecivo. Čokoladu, margarin i ulje rastopiti. Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo.
Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu od čokolade i odozgo poslagati oprane i prepolovljene šljive (okrenuti ih tako da dio s kožicom bude okrenut nadole) i utisnuti ih u tijesto.
Tortu peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta i na kraju je preliti gotovim prelivom od čokolade.
Izvor: Kurir-info.rs
• 1 kesica praška za pecivo,
• 70 g margarina,
• 100 g čokolade za kuhanje,
• 2 jajeta,
• 80 g šećera,
• 60 ml ulja,
• desetak šljiva,
• preliv od čokolade
Priprema:
Prosijati brašno i prašak za pecivo. Čokoladu, margarin i ulje rastopiti. Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo.
Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu od čokolade i odozgo poslagati oprane i prepolovljene šljive (okrenuti ih tako da dio s kožicom bude okrenut nadole) i utisnuti ih u tijesto.
Tortu peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta i na kraju je preliti gotovim prelivom od čokolade.
Izvor: Kurir-info.rs