Ne zaboravi Like and Share

Fore & fazoni: Kako obložiti kalup za tortu papirom za pečenje

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Ako koristite papir koji je već podijeljen na listove, možete koristiti takav ucijelo i kasnije premjeriti poluprečnik (vidjećete niže u postupku) ili prisloniti papir uz obod kalupa i presaviti manje-više da bude širine njegovog prečnika. Prerežite makazama i dobili ste četvorougao od kojeg ćete napraviti dno.
Tekst i fotografije preuzeti sa bloga NaTanjiru.com
Ako koristite papir koji je već podijeljen na listove, možete koristiti takav ucijelo i kasnije premjeriti poluprečnik (vidjećete niže u postupku) ili prisloniti papir uz obod kalupa i presaviti manje-više da bude širine njegovog prečnika. Prerežite makazama i dobili ste četvorougao od kojeg ćete napraviti dno.
Presavijte papir na pola po široj strani. Zatim to ponovite. Kraća strana tog manjeg pravougaonika je zapravo dužina poluprečnika tepsije. Važno je da ta linija ostane vidljiva u toku daljeg presavijanja, jer ćete kasnije po njoj mjeriti dužinu.

Presložite kraću stranu pravougaonika preko duže, a zatim, ostavljajući je sa spoljašnje strane (dakle, da je i dalje vidite), presložite još jednom da dobijete zašiljen vrh.
Ukoliko ste koristili veći list papira, prislonite tako napravljen vrh na centar kruga i označite tamo gdje dodiruje ivucu. U slučaju da radite sa već premjerenim papirom, najkraća stranica će biti ona po kojoj ćete isjeći.
Isijecite polukružno na označenom mjestu, raširite presloženi papir i provjerite da li je krug prave veličine. Ako je prevelik, opet složite i skratite.
Namirnice.ba
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss