Potrebno:
- 1 veća konzerva tunjevine (tuna u ulju)
- 1 manja glavica crnog luka (ili pola) -izrendana
- 2 kom zdenke ili nekog mazivog sira,u tom slucaju 3,4 kašike
-2 tvrdo kuhana jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
-1 kašikica limunovog soka
- 1 kašikica mljevenog kima
- 1 kašikica carryja
Priprema:
- Jaja skuhati,ohladiti,oguliti,te nasjeckati na komadice
- Ulje izliti iz konzerve neka ostane tuna suha
-Sve skupa pomiješati i isitniti štapnim mikserom,ili izblendati (mada je bolje štapnim ako se vec ima,jer je sitnije )
- Prebaciti u neku zdjelu s poklopcem,te cuvati u frižideru
Servirati se može s dodatkom bilo kojih sjemenki,kod nas je bilo s lanenim, i vrlo je ukusno.
http://isprobanirecepti.weebly.com/