Strudla je po receptu s bloga kolegice oB(l)ože(procitajte na nambr one mjestu u mojim isnpirativnim blogovima,naci cete njen blog)
Inace je i strudla zaista nambr one.Vrlo ukusna..Moze se puniti sa svim slatkim i kiselim dzemovima:))Mekana,mirisna..Moji su uzivali.Hvala oB(l)oze:)
Potrebno:
-400gr brasna
-200gr secera
-150gr putera
-mlakog mlijeka(oko 3dl)
-kesica germe
Fil:
-Bestilj od sljiva,i slatko od smokava
Priprema:
-Mlijeko malo umlaciti(znaci ne smije biti vrelo)
-Dodati secer,dodati germu ,promijesati i ostaviti da fermentira
-Za to vrijeme u brasno narezati puter/maslac
-Dodati kvasac sa mlijekom i zamijesiti tijesto srednje tvrdoce
-Mijesiti dok se ne pocne odvajati od zidova posude
-Ostaviti da stoji dok ne naraste
-Jednom premijesiti..
-Drugi put kad je tijesto naraslo ,bez mijesanja razdvojiti ga u dvije lopte
-Rzavaljati svaki zasebno na pravougaonik debljine pola centa
-Mazati svaki sa zeljenim dzemom
-Rolati pravougaonike
-Premazati ih mlijekom
-Prebaciti u tepsiju s pek papirom
Opet ostaviti 20ak min da narastu strudle
-Peci prvo na vecoj temp.pa redom smanjivati ,na kraju peci na najmanjoj temp.dok se dobro iznutra ne ispece
-Sve u svemu ,nekih 50ak min treba peci
-Kad su pecene,preci mokrom rukom preko njih i umotati u kuhinjsku krpu da omeksaju
*Mogu se i manje strudlice ,ili kiflice oblikovati..Djeci za uzinu su kao izmisljene:)
Jesti i sjeci kad se malo prohlade,tad su ukusnije
http://isprobanirecepti.weebly.com/
Inace je i strudla zaista nambr one.Vrlo ukusna..Moze se puniti sa svim slatkim i kiselim dzemovima:))Mekana,mirisna..Moji su uzivali.Hvala oB(l)oze:)
Potrebno:
-400gr brasna
-200gr secera
-150gr putera
-mlakog mlijeka(oko 3dl)
-kesica germe
Fil:
-Bestilj od sljiva,i slatko od smokava
Priprema:
-Mlijeko malo umlaciti(znaci ne smije biti vrelo)
-Dodati secer,dodati germu ,promijesati i ostaviti da fermentira
-Za to vrijeme u brasno narezati puter/maslac
-Dodati kvasac sa mlijekom i zamijesiti tijesto srednje tvrdoce
-Mijesiti dok se ne pocne odvajati od zidova posude
-Ostaviti da stoji dok ne naraste
-Jednom premijesiti..
-Drugi put kad je tijesto naraslo ,bez mijesanja razdvojiti ga u dvije lopte
-Rzavaljati svaki zasebno na pravougaonik debljine pola centa
-Mazati svaki sa zeljenim dzemom
-Rolati pravougaonike
-Premazati ih mlijekom
-Prebaciti u tepsiju s pek papirom
Opet ostaviti 20ak min da narastu strudle
-Peci prvo na vecoj temp.pa redom smanjivati ,na kraju peci na najmanjoj temp.dok se dobro iznutra ne ispece
-Sve u svemu ,nekih 50ak min treba peci
-Kad su pecene,preci mokrom rukom preko njih i umotati u kuhinjsku krpu da omeksaju
*Mogu se i manje strudlice ,ili kiflice oblikovati..Djeci za uzinu su kao izmisljene:)
Jesti i sjeci kad se malo prohlade,tad su ukusnije
http://isprobanirecepti.weebly.com/