Sastav:
Tijesto:
175 g maslaca,
150 g šećera,
200 g brašna,
2 žličice praška za pecivo,
2 žličice đumbira u prahu,
3 jaja,
malo maslaca za kalup
Nadjev:
500 g krušaka,
25 g maslaca,
žličica tamnog šećera;
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Maslac pomiješajte sa šećerom i pjenasto umutite. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i umiješajte u kremu od maslaca i šećera. Dodajte jaja i đumbir te umijesite glatko tijesto.
Kalup za torte promjera 22 cm namastite maslacem pa ulijte pripremljeno tijesto.
Kruške ogulite, narežite na četvrtine, odstranite koštice i potom narežite na tanje kriške. Ravnomjerno ih složite na tijesto i pospite tamnim šećerom. Komadiće maslaca rasporedite po kruškama.
Stavite u pećnicu ugrijanu na 180°C i pecite otprilike sat, dok se kolač ne ispeče.
Tortu izvadite iz kalupa, narežite na kriške, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite s umakom od vanilije.
Doznajemo.com