jaja 1 čaša šećera 1 čaša mlijeka 1 čaša ulja 2 čaše brašna 3 kašike kisele pavlake 50 gr Club otopljene čokolade 2 kašike Master kakao praha 1Laganini praška za pecivo 2 kesice vanilin šećera rendana korica limuna,čaše su od jogurta težine 180 gr. Krema: 300ml slatkog vrhnja.
4 banane i bijela cokolada.
Priprema:U dobro umućena bjelanca i šećer dodati žumanca i nastaviti mućenje. Uz lagano mješanje, dodati ostale sastojke, osim čokolade i kakao praha.
Smjesu podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati otopljenu čokoladu i kakao, razmućen u dvije kašike vruće vode. Pleh podmazati i posuti brašnom. Onda, odokativno odrediti centar i istovremeno sipati belu i crnu smesu.Peći na 200 stepeni, i čačkalicom provjeriti da li je pečeno. Za kremu izmiksati 300 ml slatkog vrhnja. Red: kora, banane, I slatko vrhnje, posuti ribanom cokoladom.
ADEMA HADZIC
https://www.facebook.com/laganini.vispak