Potrebno je: 150 g integralnog keksa, 75 g putera, 100 g oljuštenih badema, 6 listova goveđeg belog želatina, 150 g crne čokolade, 400 g šlaga, 400 g nemasnog krem sira, 150 g milerama, 75 g tečnog meda, kašika-dve šećera, 2 kesice vanilin šećera i 2 kašike listića badema.
Priprema:
Na umerenoj temperaturi otopite puter, dodajte keks izmrvljen oklagijom, promešajte i sipajte u pleh za tortu obložen masnim papirom, dobro pritisnite i ohladite u frižideru oko 60 minuta. Bademe krupno isecite, propržite u tiganju bez masnoće i ohladite, a listove želatina otopite u hladnoj vodi. Umutite krem sir, mileram, med, šećer i vanilu. U posudi otopite oceđene listove želatina, umešajte dve kašike krema, a zatim ostatak. Dodajte umućen šlag, pečene bademe i 100 g krupno seckane čokolade. Krem sipajte preko keks podloge, pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Tortu ukrasite prženim listićima badema i seckanom čokoladom.
Novosti.rs
Priprema:
Na umerenoj temperaturi otopite puter, dodajte keks izmrvljen oklagijom, promešajte i sipajte u pleh za tortu obložen masnim papirom, dobro pritisnite i ohladite u frižideru oko 60 minuta. Bademe krupno isecite, propržite u tiganju bez masnoće i ohladite, a listove želatina otopite u hladnoj vodi. Umutite krem sir, mileram, med, šećer i vanilu. U posudi otopite oceđene listove želatina, umešajte dve kašike krema, a zatim ostatak. Dodajte umućen šlag, pečene bademe i 100 g krupno seckane čokolade. Krem sipajte preko keks podloge, pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Tortu ukrasite prženim listićima badema i seckanom čokoladom.
Novosti.rs