SASTOJCI
– 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
– 100 g bijele čokolade
– 1 vanil sećer
– 1 puding od vanilie
– 100 g kokosa
– po želji šećer u prahu
– po želji bademi
PRIPREMA
Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml.
Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding.
Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.
Zatim dodati kokos i promiješati.
Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.
Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko.
Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.
Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.
Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.
Izvor: coolinarika.com.