Potrebno za četiri šolje:
- jedna slatka pavlaka
- četiri decilitra mleka
- 50 grama mleka u prahu
- kašika kukuruznog brašna
- 150 grama crne čokolade (narendane)
- četiri decilitra mleka
- 50 grama mleka u prahu
- kašika kukuruznog brašna
- 150 grama crne čokolade (narendane)
Priprema:
Stavite pavlaku u posudu i ostavite je u frižideru da odstoji pet minuta, a zatim je umutite žicom za mućenje, dok ne postane penasta.
U drugu posudu sipajte mleko i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte čokoladu i mutite dok se čokolada potpuno ne rastopi. Dodajte mleko u prahu i kukuruzno brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a smesa ne postane glatka.
Sipajte čokoladu u čaše i na svaku od njih odozgo stavite po kašiku slatke pavlake.
Uživajte!
Pressonline.rs