Erna nam je poslala recept za pripremu domaće marmelade od bundeve.
Sastojci:
oko 5 kg očišćene bundeve
2,5 kg šećera
3 vrećice vanilija šećera
1 limun
3 mandarine
Priprema:
Očišćenu bundevu skuhati, procijediti i ispasirati štapnim mikserom. Dodati šećer, sok od limuna, pa kuhati oko 45 minuta, uz neprestano miješanje. Dodati i vanilija šećer, kao i sok i ribanu koricu mandarina. Kuhati još 20-tak minuta. Staviti u sterilizirane tegle, dobro zatvoriti i “ušuškati”! Ostaviti 20-tak sati, pa odložiti na hladno mjesto!
Sastojci:
oko 5 kg očišćene bundeve
2,5 kg šećera
3 vrećice vanilija šećera
1 limun
3 mandarine
Priprema:
Očišćenu bundevu skuhati, procijediti i ispasirati štapnim mikserom. Dodati šećer, sok od limuna, pa kuhati oko 45 minuta, uz neprestano miješanje. Dodati i vanilija šećer, kao i sok i ribanu koricu mandarina. Kuhati još 20-tak minuta. Staviti u sterilizirane tegle, dobro zatvoriti i “ušuškati”! Ostaviti 20-tak sati, pa odložiti na hladno mjesto!
recepti-svijeta.com