Potrebno je: 400 g sirovog marcipana, 150 g lešnik krema, 200 g čokolade za kuvanje i 100 g seckanih lešnika.
Krupno seckane lešnike ispecite u tiganju bez masnoće, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Uzmite dva tanja masna papira istih dimenzija. Na jedan papir stavite marcipan, razvijte oklagijom, rasporedite lešnik krem, prekrijte drugim papirom i malo pritisnite.
Krupno seckane lešnike ispecite u tiganju bez masnoće, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Uzmite dva tanja masna papira istih dimenzija. Na jedan papir stavite marcipan, razvijte oklagijom, rasporedite lešnik krem, prekrijte drugim papirom i malo pritisnite.
Pre nego što urolate obavezno proverite da li lešnik i marcipan imaju istu širinu, kao i da li lešnik pokriva 2/3 marcipana po dužini. Čokoladu otopite na
, prelijte rolat, pospite pečenim lešnicima i ohladite pre serviranja.