Ključ ovog recepta je kvalitetno lisnato tijesto.
Najprije pripremite kvasac. Uz zdjelicu izdrobite sviježi kvasac, dodajte sol, šećer, malo brašna i mlako mlijeko. Sve dobro promiješajte i ostavite da kvasac proradi, 10-tak minuta. Kada je kvasac spreman, u novu zdjelu umiješajte brašno, malo soli, šećer, kvasac, žumanjak, maslac i mlijeko. Izradite tijesto i pustite da odmori 30-tak minuta. Izradite tanak list od maslaca. Kada je tijesto gotovo, napravite kvadrat tako da možete umetnuti maslac i preklopiti ga sa polovicom tijesta. Sjeditinte maslac sa tijestom na način da sa tijestom preklopite maslac.
Najprije pripremite kvasac. Uz zdjelicu izdrobite sviježi kvasac, dodajte sol, šećer, malo brašna i mlako mlijeko. Sve dobro promiješajte i ostavite da kvasac proradi, 10-tak minuta. Kada je kvasac spreman, u novu zdjelu umiješajte brašno, malo soli, šećer, kvasac, žumanjak, maslac i mlijeko. Izradite tijesto i pustite da odmori 30-tak minuta. Izradite tanak list od maslaca. Kada je tijesto gotovo, napravite kvadrat tako da možete umetnuti maslac i preklopiti ga sa polovicom tijesta. Sjeditinte maslac sa tijestom na način da sa tijestom preklopite maslac.
Ponovite proces nekoiko puta. Nakon svakog preklapanja odmorite tijesto 20-tak minuta. Kada su tijesto i maslac sijedinjeni, izrežite tijesto u trokute. Trokute ispunite čokoladom i zarolajte u preoznatljive role. Prije pečenja, role premažite žumanjkom i odmorite 15-tak minuta. Role pecite 20 minuta na 220°C. Kroasani su najukusniji kada su ohlađeni. Uživajte.
Sastojci:
Brašno 500g
Šećer 50g
Milijeko 2.5dl
Maslac 250g
Žumanjak 2kom
Kvasac 20
Sol 5g
Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.
Vrijeme pripreme: cca 2 sata
Zahtjevnost: srednja
Sastojci:
Brašno 500g
Šećer 50g
Milijeko 2.5dl
Maslac 250g
Žumanjak 2kom
Kvasac 20
Sol 5g
Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.
Vrijeme pripreme: cca 2 sata
Zahtjevnost: srednja