Sastojci
ZA TIJESTO
5 jaja
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
125 g margarina
250g čokolade (crne ,što kvalitetnije to bolje)
Za GANACHE
500 ml slatke pavlake
220 g crne čokolade
2 kesice vanilin šećera
Priprema
Stavite u nauljeni pleh,ili obložen papirom za pečenje,i stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite oko 20-25 minuta.
Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin šećer, i čokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok ne provri. Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
Ohlađen kolač polijte ganache-om,i ostavite u frižider(najbolje preko noći) da se u potpunosti stegne.
coolinarika.com
Pecnicu zagrejte na 180 stepeni.
Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite ih u čvrst snijeg.Margarin zajedno sa čokoladom otopite na pari. Žumanca izmiksajte sa šećerima,te dodajte margarin i čokoladu muteći najmanjom brzinom dok se ne sjedini. Na kraju kašikom lagano umješajte snijeg od bjelanacaStavite u nauljeni pleh,ili obložen papirom za pečenje,i stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite oko 20-25 minuta.
Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin šećer, i čokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok ne provri. Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
Ohlađen kolač polijte ganache-om,i ostavite u frižider(najbolje preko noći) da se u potpunosti stegne.
Prijatno!
coolinarika.com