Ne zaboravi Like and Share

Vanilin krem štrudla fenomenalnog okusa

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Sastojci
500 gr kora za prvi fil:
3 veća jaja
3 kašike šećera
1 šolja (2 dl) ulja
pola šolje pšeničnog griza
1 šolja jogurta
1 kesica praška za pecivo

za drugi fil:
1 l mlijeka
9 kašika šećera
3 pudinga od vanile

Priprema:
Najprije skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica. Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podijeliti ih na četiri djela, tako da dobijemo četiri štrudle. 

Ja sam slagala po četiri kore (u pakovanju ih je bilo 16) Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama. Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni. Sačekati da se prohladi, pa isjeći i posuti šećerom u prahu.
Posluživanje:
Štrudla je prelijepa kad je topla, a meni je još ljepša kada se dobro ohladi jer me ukus podsjeća na krempitu. Brzo se priprema i može doci u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, na primjer karamel ili ko šta voli.

www.coolinarika.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss