Sastojci
4 velika jaja
225 g šećera
225 g prosijanog brašna
1 žličica praška za pecivo
225 g margarina (+ još malo za podmazivanje kalupa)
55 g maslac (za buttercream punjenje)
110 g šećera u prahu
1 šalica džema od jagoda (za punjenje)
1 šalica svježih jagoda (za punjenje )
Priprema
Izvadite margarin i maslac iz frižidera da omekšaju i zagrijte pećnicu na 180 ° C .
Pripremite 2 okrugla kalupa za pečenje. Izrežite papir za pečenje u obliku kalupa. Površine kalupa malo namažite s margarinom i stavite papir za pečenje u njih.
U posudi umutite šećer i margarin dok smjesa ne postane glatka.
Razbijte jedno jaje i dodajte u smjesu. Dodati i jednu veliku žlicu brašna i umutiti.
Ovaj postupak ponoviti i s preostalim jajima, dodati žlicu praška za pecivo i dobro umutiti.
Dobivenu smjesu podijelite ravnomjerno na dva dijela. Stavite je u kalupe i poravnajte površinu.
Staviti kolač da se peče oko 25 minuta.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi samo 3 minute, a zatim izvaditi iz kalupa i staviti na stalak.
Sada pripremite smjesu za punjenje. U posudu pomiješajte omekšan maslac i šećer u prahu i mutite sve dok smjesa ne postane glatka.
Dobivenu smjesu premažite preko prve kore i pobrinite se da smjesa ide do rubova kore, da bi kolač izgledao ljepše.
Sada na drugu koru premažite džem od jagoda (također do rubova) i poredajte jagode na prvu koru.
I nježno podignite drugu koru na prvu i gotovo!
lovefood.com
4 velika jaja
225 g šećera
225 g prosijanog brašna
1 žličica praška za pecivo
225 g margarina (+ još malo za podmazivanje kalupa)
55 g maslac (za buttercream punjenje)
110 g šećera u prahu
1 šalica džema od jagoda (za punjenje)
1 šalica svježih jagoda (za punjenje )
Priprema
Izvadite margarin i maslac iz frižidera da omekšaju i zagrijte pećnicu na 180 ° C .
Pripremite 2 okrugla kalupa za pečenje. Izrežite papir za pečenje u obliku kalupa. Površine kalupa malo namažite s margarinom i stavite papir za pečenje u njih.
U posudi umutite šećer i margarin dok smjesa ne postane glatka.
Razbijte jedno jaje i dodajte u smjesu. Dodati i jednu veliku žlicu brašna i umutiti.
Ovaj postupak ponoviti i s preostalim jajima, dodati žlicu praška za pecivo i dobro umutiti.
Dobivenu smjesu podijelite ravnomjerno na dva dijela. Stavite je u kalupe i poravnajte površinu.
Staviti kolač da se peče oko 25 minuta.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi samo 3 minute, a zatim izvaditi iz kalupa i staviti na stalak.
Sada pripremite smjesu za punjenje. U posudu pomiješajte omekšan maslac i šećer u prahu i mutite sve dok smjesa ne postane glatka.
Dobivenu smjesu premažite preko prve kore i pobrinite se da smjesa ide do rubova kore, da bi kolač izgledao ljepše.
Sada na drugu koru premažite džem od jagoda (također do rubova) i poredajte jagode na prvu koru.
I nježno podignite drugu koru na prvu i gotovo!
lovefood.com