Ne zaboravi Like and Share

Hasanpašine okruglice

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Sastojci:

300 grama nemasnog mljevenog mesa(junetina)
1 mala glavica luka
2 česma bijelog luka
½ kašike proprženog susama
2 kašike hljebnih mrvica
so ili začin od sušenog povrća
biber
može se dodati i malo vode ako se meso bude rasipalo

Podloga:

1 kašika koncentrata paradajza
dodala sam i jedan rendani oguljeni paradajz
100 ml vode
Fil:
1 -2 krompira
2 mrkve
50 g smrznutog graška
1 kašika maslaca
so

Preljev:
1 kašika maslaca
1 kašika brašna
100 ml mlijeka
100 grama sira/gauda i sl.
so
biber

Način pripreme:

U meso dodajte sve sastojke, naravno jedan i drugi luk isitnite, meso uradite rukom, podijelite na hrpice, od ove količine izaći će 8 kuglica. Kad ste meso formirali u kuglice od njih napravite kao male posudice, ima slika, poredajte ih u posudu u koju ste već stavili paradajz.
Mrkvu i krompir narežite na kockice pa prokuhajte 10 min u slanoj vodi, dodajte smrznuti grašak pa nastavite kuhati još par minuta dok se sve ne skuha.
Povrće ocijedite pa začinite sa malo maslaca.
Povrće stavite u zdjelice kao na slici.
Pokrijte sve al folijom pa pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Dok se zdjelice peku napravite preljev/bešamel:
Otopite maslac dodajte kašiku brašna malo ga propržite pa dodajte mlijeko, miješajte dok se ne zgusne.
Zdjelice prelijte preljevom, stavite komadiće sira, vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
Ja sam ih poslužila uz rižu.

Prijatno!

tortekolaci.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss