SASTOJCI :
- 200 g piškota
- 300 g mlevenog keksa
- 400 g margarina
- 5 dl soka od pomorandže
- 200 g šećera u prahu
- 7,5 dl mleka
- 150 g sećera + 7 kašika sećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 kg banana
- 2 krem šlaga od vanile
PRIPREMA:
- Piškote natopiti sokom od pomorandže i složiti ih na tacnu za tortu.Banane podeliti pa 800 g iseći na kockice, a ostatak iseći na pola ( po dužini).
- Mleveni keks preliti sa 2 dl soka od pomorandže i promešati.
- Posebno umutiti 200 g margarina i 200 g šecera u prahu i sjediniti sa natopljenim mlevenim keksom. Dodati banane i lagano promešati. (fil I)
- U 7,5 dl mleka skuvati 3 pudinga od vanile sa 7 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.
- Umutiti 200 g margarina sa 150 g šećera pa sjediniti sa prohlađenim pudingom. (fil II)
- Preko piškota naneti fil od pudinga, pa preko njega fil sa keksom.
- Preko drugog fila poređati ostatak banana ( koje su isečene po dužini) i premazati krem šlagom od vanile.
- U fil II možete dodati sitno seckane krem bananice.
Saznajlako.com