Ne zaboravi Like and Share

Rolada s malinama

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Nisam pretjerani ljubitelj ljeta. Ima tu više razloga zašto ga ne obožavam, ali isto tako postoji i par sitnica zbog kojih ga "pristajem podnositi" svake godine. Jedna od tih sitnica je voće koje dozrijeva ljeti i mami da završi u osvježavajućem desertu. Osim u desertu, ljetno voće je jednako ukusno svježe oprano, direktno iz vrta. 

Biskvit
  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 40 g rastopljenog maslaca
  • 40 ml vode
  • 100 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
Miksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte ohlađeni rastopljeni maslac i vodu. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Vilicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte na lim za roladu obložen papirom za pečenje. Pecite 8 - 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen). Biskvit prebacite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, odlijepite papir za pečenje s biskvita, zarolajte biskvit zajedno s krpom i ostavite da se ohladi. 

Nadjev
  • 200 g malina
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 90 g kiselog vrhnja (može i bez njega, imala sam otvoreno pa sam iskoristila)
  • 100 g otopljene bijele čokolade
  • 1 - 2 žlice šećera (prema ukusu)
  • šećer u prahu (za posipanje gotove rolade)
Slatko vrhnje uz dodatak šećera izmiksajte u šlag. Umiješajte kiselo vrhnje i prohlađenu otopljenu bijelu čokoladu. Odmotajte ohlađeni biskvit. Premažite ga kremom (premažite samo 2/3 biskvita, jer će se nadjev pomicati prema naprijed), rasporedite maline i zarolajte u roladu. Pustite da odstoji preko noći u frižideru. Poslužite rashlađeno. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss