Za biskvit:6 jaja,6 kasika secera u prahu,3 kasike brasna,3 kasike cokolade u prahu,pola praska za pecivo..Za krem;3oogr cokolade,3dcl vrhnja za slag..Za dekoraciju;2 kesice praha za slag pjenu,2dcl mlijeka,150gr cokolade,komadici nanandze,listici mente..
Priprema:odvojiti bjelanca od zumanaca..Bjelanca umutiti u cvrst snijeg..Zumanca umutiti sa secerom u blijedo zuti krem..Zumancima dodati cokoladu u prahu,brasno i prasak za pecivo..Kada se sjedini dodavati snijeg od bjelanaca i sjediniti..Peci u plehu oblozenom papirom za pecenje na 180C...Gotov biskvit,zajedno sa papirom,zamotati u krpu i zarolati..Pustiti da se ohladi...Cokoladu otopiti na pari,dodati zatim u nju vrhnje i mijesati na pari dok se cokolada neotopi..Ohladiti krem dobro pa ga izmiksati i premazato ohladjeni biskvit..Zarolati biskvit i dekorisati sa slag pjenom u koju smo dodali cokoladu otopljenu na pari..Dodati jos komadice narandze i listice mente,ohladiti i posluziti..
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak