Kora 3 belanceta
3 kašike šećera
3 žumanceta
2 kašike brašna
1 kašika ulja
1 kašika kakaa
Fil:
1/2 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
2 kesice vanilin šećera
10 kašika šećera
125 g margarina
Potrebno je još:
150 g medenog srca
1 manje pakovanje munchmalow
2 kesice šlaga za ukrašavanje
150 g čokolade za glazuru
Priprema
1
Odvojimo belance od žumnaca, belance umutimo u čvrst sneg, dodamo šećer, i redom sve ostalo. Pečemo na 180 C. Pečemo ukupno 3 kore u obliku srca. Pripremamo fil: Stavimo mleko da provri sa šećerom, posebno umutimo puding sa malo mleka i sve zajedno pomesamo i kuvamo par minuta da dobijemo gust krem. Kad se ohladi umutimo sa 125 g margarina, i fil podelimo na 2 dela: u prvi deo dodamo seckane medenjake, u drugi deo dodamo seckani munchmalow. Filujemo tortu, prva kora, prvi fil, druga kora drugi fil, treća kora, prelijemo glazurom od čokolade i ukrasimo šlagom! Prijatno!
Savjet
Ja ne volim preslatke torte, pa mi je sa ovoliko šećera torta jako dobra, kome nije dosta neka u fil doda jos šećera.
www.recepti.com